SALT research // araştırma FERIT F. SAHENK HALL

A serene terrain sculpting nuanced settings for the library collection researcher’s diverse requirements.

Videographer: Sinem Serap Duran

As a hub of research, study and production, SALT research broad audience demanded more space and dedicated researcher's place at the lower level of the landmark Ottoman Bank Building. The new design of the space suggests a continuous ‘setting-scape’ to wonder about and be comfortable for the diverse, often territorial, users. The natural materials of up-cycled paper for carrel acoustic partitions sculpt the transitions of the three halls surrounding the historic built-in safe; the natural birch plywood tables’ coextensive curvy forms generate situational formations so no one seating is alike; and the natural light floods from the street windows giving a sense of animation of the day. 
Photographer: Mustafa-Hazneci
Photographer: Mustafa-Hazneci
Photographer: Mustafa-Hazneci
Photographer: Mustafa-Hazneci
Bi-Özet> 170327 [Proje]

Murat Şanal, Alexis Şanal, Dilşad Aladağ, Barış Harmancı, Begüm Arseven Öner 

You may also like

Esma Sultan Okulu // Esma Sultan School
Doluca Winery // Doluca Şarapçılık
ERSA Ideas House and Showroom
OTIS Istanbul Headquarters // OTIS Genel Müdürlüğü
MADAC
Caferiye Han
CONNECTion // Bağlantı
Sishane Park // Şişhane Park
HEY! Imaginable Guidelines Istanbul
Augmenting Spatiality
lala